dijous, 17 de març del 2016

Visca la mona de pasqua!

Ara que nens i pares tenim algun dia de vacances, és un bon moment per entrar a la cuina i posar-se el davantal i... fer la Mona de Pasqua. Aquí teniu una senzilla recepta per fer amb nens.

 

 

Ingredients pel pa de pessic:
6 ous
250 grams de farina
250 grams de sucre
1 cullerada de llevat

Ingredients per la decoració:
Melmelada
Fruita confitada
Xocolata en diverses formes: figures, ous, per fondre, boles…
Mantega
Ametlles


Elaboració del pa de pessic
- Separem les clares dels rovells dels ous. Mentre no les fem servir, reservem les clares a la nevera.
- Barregem els rovells amb el sucre i anem remenant fins que quedi una massa fina.
- Bateguem les clares a punt de neu.
- Afegim les clares a la massa, remenant poc a poc (intentant no desfer la textura de les clares).
- A poc a poc anem afegint la farina i el llevat (millor si ho aneu passant pel colador) i sense deixar de remenar.
- Escalfem el forn a 160º.
- Quan estigui tot barrejat agafem una plata de forn o motlle, la untem amb mantega i hi aboquem la massa.
- Ho ficarem al forn, durant, aproximadament, mitja hora.
 
Decoració de la mona de pasqua
Ara que ja tenim el pa de pessic podem començar a decorar la mona. Us recomanem que els deixeu llibertat per decorar. La millor decoració de la Mona de Pasqua és aquella que més li agradi al nen. Que realment pugui gaudir fent la mona i també menjant-la. De ben segur que sortiran veritable sobres d’art.
 

1 comentari:

  1. Ostres!!! Aquest cap de setmana provaré de fer-la isi queda bé, ja tinc la mona pel dilluns!!!! Una recepta genial!!

    ResponElimina